Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded, to taste
- warm water, for soaking
- 300 g roasted unsalted peanuts
- 50 g vegetable oil
- 70 g eschalots
- 4 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 2 candlenuts (see Tips)
- 50 g tamarind paste
- 500 g water
- 50 g palm sugar
- 1 tsp salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1100 g
- Kalorie
- 9880.8 kJ / 2352.6 kcal
- Protein
- 82.7 g
- Sacharidy
- 168.3 g
- Tuk
- 192.7 g
- Vláknina
- 31.4 g
Alternativní recepty
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sambal Belacan
10min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Chicken Rendang
45min