Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded, to taste
- warm water, for soaking
- 300 g roasted unsalted peanuts
- 50 g vegetable oil
- 70 g eschalots
- 4 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 2 candlenuts (see Tips)
- 50 g tamarind paste
- 500 g water
- 50 g palm sugar
- 1 tsp salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1100 g
- Kalorie
- 9880.8 kJ / 2352.6 kcal
- Protein
- 82.7 g
- Sacharidy
- 168.3 g
- Tuk
- 192.7 g
- Vláknina
- 31.4 g
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal chilli
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Chicken Rendang
45min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min