Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
60
gramů anglické slaniny, na kousky
nebo 60 gramů sušené šunky, na kousky - 40 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 40 - 50 gramů mrkve (1 mrkev), na kousky
- 75 - 90 gramů cibule (1 cibule), napůl
- 15 gramů extra panenského olivového oleje
- 15 gramů másla
- 200 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
-
35
gramů suchého bílého vína
nebo 35 gramů červeného vína - 125 gramů konzervovaných rajčat
- 35 gramů vody, vlažné
- 1 bobkový list, sušený
- 15 gramů rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů mléka (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Protein
- 20.17 g
- Sacharidy
- 5.3 g
- Tuk
- 16.28 g
- Vláknina
- 1.42 g
Alternativní recepty
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1h
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2 Std. 25 Min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2h
Pomalu vařené chilli con carne
5h 5min
Rajčatová omáčka s masem (ragú)
1h 30min
Těstoviny se zeleninovým ragú
45min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2h
Guláš z vepřové panenky
40min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1h