Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
60
gramů anglické slaniny, na kousky
nebo 60 gramů sušené šunky, na kousky - 40 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 40 - 50 gramů mrkve (1 mrkev), na kousky
- 75 - 90 gramů cibule (1 cibule), napůl
- 15 gramů extra panenského olivového oleje
- 15 gramů másla
- 200 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
-
35
gramů suchého bílého vína
nebo 35 gramů červeného vína - 125 gramů konzervovaných rajčat
- 35 gramů vody, vlažné
- 1 bobkový list, sušený
- 15 gramů rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů mléka (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Protein
- 20.17 g
- Sacharidy
- 5.3 g
- Tuk
- 16.28 g
- Vláknina
- 1.42 g
Alternativní recepty
Banana bread
1 Std.
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35 Min
Pomalu vařené chilli con carne
5h 5min
Boloňské špagety
30 Min
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 Std.
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1 Std.
Zahradní focaccia
2 Std. 10 Min
Trhané vepřové maso
4h 5min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1 Std. 15 Min
Chilli con carne
1 Std.
Krémová kuřecí polévka
45 Min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1 Std.