Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 200 g queijo mozarela fresco cortado em pedaços
- 150 g fiambre s/ gordura cortado em pedaços
- 100 g presunto s/ gordura cortado em pedaços
- 150 g milho cozido escorrido
- 3 dentes de alho
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 50 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2228.4 kJ / 532.6 kcal
- Protein
- 28.4 g
- Sacharidy
- 61.1 g
- Tuk
- 19.2 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1583.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Massa de forno da avó
1 Std.
Penne com chouriço e cogumelos
25 Min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Penne de atum com manjericão
35min
Esparguete à carbonara
30min
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50min
Lasanha de chouriço e salsicha
1 godz. 5 min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min
Massa da quinta
40min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 godz. 5 min