Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 120 g açúcar
- 250 g leite
- 500 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 3 gemas de ovo
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só o sumo
Recheio de queijo
- 500 g requeijão em pedaços pequenos
- 10 g açúcar baunilhado
- 10 g rum
- 1 gema de ovo
- ½ limão, só a raspa
Recheio de papoila
- 120 g sementes de papoila
- 15 g manteiga
- 40 g açúcar
- 150 g leite
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só a raspa
Montagem
- 70 g farinha tipo 65
- 70 g farinha integral
- 100 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Passas de uva q.b. p/ guarnecer
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Biscoitos de banana e aveia com recheio
5min
Bolinhos de coco
20min
Bolachas de amêndoa e chocolate
40min
Bolachas-dentadura
1h 20min
Bolinhos de três frutos algarvios
40min
Pão-de-ló
55 Min
Bolinhos de fruta a vapor
Žádné hodnocení
Gressinos de chocolate e laranja
1h 30min
Capuchas da Ilha
25 Min
Bolo rico da minha terra
1h
Queijadas de coco e canela
40min
Bolo de noz
45 Min