Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 120 g açúcar
- 250 g leite
- 500 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 3 gemas de ovo
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só o sumo
Recheio de queijo
- 500 g requeijão em pedaços pequenos
- 10 g açúcar baunilhado
- 10 g rum
- 1 gema de ovo
- ½ limão, só a raspa
Recheio de papoila
- 120 g sementes de papoila
- 15 g manteiga
- 40 g açúcar
- 150 g leite
- 1 c. sopa de rum
- ½ limão, só a raspa
Montagem
- 70 g farinha tipo 65
- 70 g farinha integral
- 100 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Passas de uva q.b. p/ guarnecer
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ guarnecer
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolo da Avó Aldina
1 Std.
Bolo de maçã
1 Std.
Tarte de pera e arandos com creme de amêndoa
Žádné hodnocení
Tarteletes doces de tomate
Žádné hodnocení
Copinhos
1h 30min
Capuchas da Ilha
25 Min
Areias
30 Min
Areias do Sorraia
35 Min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Rendas de amêndoa e chocolate
45 Min
Stolen
3 Std. 30 Min