Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g queijo feta
- 50 g pão duro
- 1 c. sopa de folhas de tomilho-limão
- 2 ovos
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. sopa de cebolinho picado, mais q.b. p/ guarnecer
- 8 folhas de massa filo (250 g aprox.)
- Manteiga q.b. p/ pincelar
- 100 g tomate-cereja cortado em metades
- 100 g azeitona preta s/ caroço cortada em rodelas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 410 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 29 g
Alternativní recepty
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Tarte de couve-flor e queijo
50 Min
Folhado de abóbora e queijo azul
1 Std. 20 Min
Crocante mediterrânico
50 Min
Soufflé de alho-francês
1h 30min
Penne com beringela no forno
50 Min
Salmão no forno com funcho e alho-francês
30 Min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Soufflé de brócolos e milho
1 Std.
Quiche de espinafres e bacon
1 Std. 20 Min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 Min
Apple crumble
45 Min