![Dinkel-Roggen-Brot Dinkel-Roggen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/885ceb286eb06a43eebd8924c7a16115/Derivates/b87a8bc774fef944dc35a98cbccb60eb6948ed1c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (volitelně)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 1 g
Alternativní recepty
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
3h
Karotten-Walnuss-Brot
2h
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Roggen-Dinkel-Brot
8 Std.
Sesambrot
2h