Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.6 kJ / 138.1 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 4.5 g
- Tuk
- 12.9 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 297.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Kawior z pieczarek
30 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35 min
Masło kurkowe
1h 5min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1h