Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
-
400
g pomidorów, z puszki, przekrojonych na pół
nebo 400 g krojonych pomidorów, z puszki - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 150 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- 10 g kaparów, solonych, odsączonych z zalewy
Makaron
- 1500 g wody
-
250
g makaronu, suchego, typu kolanka
nebo 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate - 1 łyżeczka soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1603.6 kJ / 383 kcal
- Protein
- 19.3 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 10.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1256 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pęczotto z pomidorami
50 min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Penne all'arrabbiata
20min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min