Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g grão-de-bico seco
- 500 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 ramo de alecrim
- 100 g vinho branco
- 2 dentes de alho esmagados
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 120 g chouriço de carne cortado em rodelas
- 120 g chouriço de porco preto moira cortado em rodelas
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo 1 cubo de caldo de carne - 500 g água
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de cominhos
- 250 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 70 g massa tipo macarronete
- 5 g coentros
- 5 g hortelã
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2376 kJ / 569 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 39 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rojões em vinho tinto
50 min
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50 min
Rancho
2 Std. 45 Min
Carne de porco à alentejana
2u. 30min
Guisado de frango – na massa
3h 5min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Arroz malandro de entrecosto
1 Std.
Arroz de enchidos e feijão
35 min
Moelas
7h
Feijoada à transmontana
45 min
Rojões com castanhas
2 Std. 40 Min