Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 pés de coentro fresco, só as folhas
- 4 pés de salsa fresca, só as folhas
- 200 g cebola, cortada em metades
- 400 g ombro de cordeiro (com ou sem osso), de preferência com osso (ver dica), cortado em pedaços (4 cm x 4 cm)
- 3 c. chá de sal, mais q.b. a gosto
- ½ c. chá de pimenta, moída
- 40 g azeite
- 400 g cenoura, cortada em pedaços (aprox. 1,5 cm)
- 250 g nabo, cortado em 6 ou 8 pedaços
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de gengibre seco em pó
- 900 g água
- 300 g peito de frango, cortado em tiras finas (aprox. 2 cm comprimento)
- 6 salsichas frescas picantes (ex. merguez) (volitelně)
- 400 g abobrinha, cortada às rodelas (aprox. 1,5 cm)
- 350 g cuscuz grão médio
- 70 g passa de uva
- 350 g grão de bico em lata, escorrido
-
1 - 2
c. chá de pasta de harissa
nebo 1 - 2 c. chá de pasta de malagueta
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3753 kJ / 900 kcal
- Protein
- 51 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 43 g
- Vláknina
- 11.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuscuz de camarão
Žádné hodnocení
Manteiga de coco
Žádné hodnocení
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 Min
Moqueca de peixe e camarão
55min
Polenta
40min
Picolé cremoso de morango
12小时 15 分钟
Molho Béchamel (versão rápida)
10 Min
Menu com creme de legumes, frango com molho de mostarda e vegetais ao vapor
45min
Molho béchamel
15 Min
Espaguete à carbonara
40min
Arroz no vapor
25 Min