Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těstoviny
- voda, na vaření těstovin
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce soli
- 500 gramů těstovin, typ penne
Houbová směs
- 100 gramů sýru, parmazánu
- 10 gramů česneku
- 400 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 80 gramů másla
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- pepř černý, mletý, dle chuti
- jarní cibulka, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3725 kJ / 890 kcal
- Protein
- 28.5 g
- Sacharidy
- 90.4 g
- Tuk
- 44.7 g
- Vláknina
- 6.4 g
Alternativní recepty
Špagety Carbonara
40min
Čočka na kyselo
2 godz. 55 min
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22 λεπτ.
Nudle s růžovozelenou omáčkou
20min
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30min
Smetanové brambory se špenátem
50min
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a chorizem
30min
Zámecké rizoto
35min
Rizoto s uzeným sýrem
35min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 godz.
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min