Zařízení & příslušenství
Krémové žampióny s pečenými bramborami
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 30min.
4 porce
Suroviny
-
5 snítek čerstvé petržele pouze lístky
-
750 gramů vody
-
700 gramů nových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
-
80 gramů cibule napůl
-
50 gramů máslo
-
50 gramů bílého vína
-
500 gramů žampiónů na plátky (1 cm)
-
1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
-
½ čajové lžičky soli
-
8 polévkových lžic olivového oleje
-
1 čajová lžička soli podle chuti
-
½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
-
5 stroužků česneku lehce rozdrceného
-
4 snítky čerstvý rozmarýn pouze lístky
-
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
-
100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
911.6 mg
Protein
8.9 g
Kalorie
2580.4 kJ /
616.7 kcal
Tuk
46.9 g
Vláknina
6.1 g
Nasycený tuk
16.1 g
Sacharidy
42.3 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Chutě flexitariánů
12 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min.
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25min.
Restované hříbky s česnekem
20min.
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min.
Žampiónová omáčka s Nivou
20min.
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4hod.
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min.
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min.
Houbovo-smetanová omáčka
30min.
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1hod.
Kuřecí kousky v lepkavé sezamové omáčce s rýží
40min.