Krémové žampióny s pečenými bramborami

Krémové žampióny s pečenými bramborami

4.9 86 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 30min.
4 porce

Suroviny

  • 5 snítek čerstvé petržele pouze lístky
  • 750 gramů vody
  • 700 gramů nových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 80 gramů cibule napůl
  • 50 gramů máslo
  • 50 gramů bílého vína
  • 500 gramů žampiónů na plátky (1 cm)
  • 1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
  • ½ čajové lžičky soli
  • 8 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 čajová lžička soli podle chuti
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
  • 5 stroužků česneku lehce rozdrceného
  • 4 snítky čerstvý rozmarýn pouze lístky
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
  • 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 911.6 mg
Protein 8.9 g
Kalorie 2580.4 kJ / 616.7 kcal
Tuk 46.9 g
Vláknina 6.1 g
Nasycený tuk 16.1 g
Sacharidy 42.3 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...