Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 snítek čerstvé petržele, pouze lístky
- 750 gramů vody
- 700 gramů nových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 80 gramů cibule, napůl
- 50 gramů másla
- 50 gramů bílého vína
- 500 gramů žampiónů, na plátky (1 cm)
- 1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
- ½ čajové lžičky soli
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- 1 čajová lžička soli podle chuti
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
- 5 stroužků česneku, lehce rozdrceného
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu, pouze lístky
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2580.4 kJ / 616.7 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Sacharidy
- 42.3 g
- Tuk
- 46.9 g
- Nasycený tuk
- 16.1 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 911.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 Std.
Brokolicový krém
30 Min
Mandle v cukru
1 Std.
Valašská kyselica
45 Min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min
Rizoto s houbami a špenátem
55min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 Min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 Min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 Std.
Obláčková pečená vejce
20min
Bramborová kari polévka
35min