Krémové žampióny s pečenými bramborami
TM6

Krémové žampióny s pečenými bramborami

4.8 (65 hodnocení)

Suroviny

  • 5 snítek čerstvé petržele, pouze lístky
  • 750 gramů vody
  • 700 gramů nových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 80 gramů cibule, napůl
  • 50 gramů másla
  • 50 gramů bílého vína
  • 500 gramů žampiónů, na plátky (1 cm)
  • 1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
  • ½ čajové lžičky soli
  • 8 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 čajová lžička soli podle chuti
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
  • 5 stroužků česneku, lehce rozdrceného
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu, pouze lístky
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
  • 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2580.4 kJ / 616.7 kcal
Protein
8.9 g
Sacharidy
42.3 g
Tuk
46.9 g
Nasycený tuk
16.1 g
Vláknina
6.1 g
Sodík
911.6 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty