
Zařízení & příslušenství
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
Příprava 20min
Celkový 1hod.
4 porce
Suroviny
-
parmazánu na kousky80 gramů
-
vody550 gramů
-
brambor oloupaných, na 2–3cm kousky750 gramů
-
květákových růžiček800 - 900 gramů
-
soli plus navíc na osolení brambor a květáku½ čajové lžičky
-
másla na kousky230 gramů
-
citrónové šťávy2 čajové lžičky
-
žloutky3
-
mletého černého pepře¼ čajové lžičky
-
kari (volitelně)1 - 1 ½ čajové lžičky
-
hladké mouky15 gramů
-
smetany, min. 30 % tuku200 gramů
-
zakysané smetany, 12 % tuku100 gramů
-
mletého muškátového oříšku¼ čajové lžičky
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
950.8 kcal /
3980.5 kJ
Protein
21.5 g
Tuk
77.8 g
Sacharidy
51.5 g
Vláknina
8.3 g
Nasycený tuk
48.8 g
Sodík
1160.8 mg
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Zapékáme!
10 recept
Česká republika
Česká republika