Zapečené brambory s květákem a parmazánem
TM6 TM5

Zapečené brambory s květákem a parmazánem

4.0 (4 hodnocení)

Suroviny

  • 80 gramů parmazánu, na kousky
  • 550 gramů vody
  • 750 gramů brambor, oloupaných, na 2–3cm kousky
  • 800 - 900 gramů květákových růžiček
  • ½ čajové lžičky soli, plus navíc na osolení brambor a květáku
  • 230 gramů másla, na kousky
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 3 žloutky
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 - 1 ½ čajové lžičky kari (volitelně)
  • 15 gramů hladké mouky
  • 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 100 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
  • ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3980.5 kJ / 950.8 kcal
Protein
21.5 g
Sacharidy
51.5 g
Tuk
77.8 g
Nasycený tuk
48.8 g
Vláknina
8.3 g
Sodík
1160.8 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 2 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty