Zapečené brambory s květákem a parmazánem

Zapečené brambory s květákem a parmazánem

4.4 80 hodnocení
Příprava 20min
Celkový 1hod.
4 porce

Suroviny

  • parmazánu na kousky
    80 gramů
  • vody
    550 gramů
  • brambor oloupaných, na 2–3cm kousky
    750 gramů
  • květákových růžiček
    800 - 900 gramů
  • soli plus navíc na osolení brambor a květáku
    ½ čajové lžičky
  • másla na kousky
    230 gramů
  • citrónové šťávy
    2 čajové lžičky
  • žloutky
    3
  • mletého černého pepře
    ¼ čajové lžičky
  • kari (volitelně)
    1 - 1 ½ čajové lžičky
  • hladké mouky
    15 gramů
  • smetany, min. 30 % tuku
    200 gramů
  • zakysané smetany, 12 % tuku
    100 gramů
  • mletého muškátového oříšku
    ¼ čajové lžičky

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 950.8 kcal / 3980.5 kJ
Protein 21.5 g
Tuk 77.8 g
Sacharidy 51.5 g
Vláknina 8.3 g
Nasycený tuk 48.8 g
Sodík 1160.8 mg

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...