Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů parmazánu, na kousky
- 550 gramů vody
- 750 gramů brambor, oloupaných, na 2–3cm kousky
- 800 - 900 gramů květákových růžiček
- ½ čajové lžičky soli, plus navíc na osolení brambor a květáku
- 230 gramů másla, na kousky
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
- 3 žloutky
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 - 1 ½ čajové lžičky kari
- 15 gramů hladké mouky
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 100 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3980.5 kJ / 950.8 kcal
- Protein
- 21.5 g
- Sacharidy
- 51.5 g
- Tuk
- 77.8 g
- Nasycený tuk
- 48.8 g
- Vláknina
- 8.3 g
- Sodík
- 1160.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30 min
Gratinované brambory
1h 15 min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1h 30 min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Smetanové brambory se špenátem
50 min
Gratinovaný květák
55 min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1 Std. 20 Min
Dušená mrkev
20 min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h