Zapečené brambory s květákem a parmazánem

Zapečené brambory s květákem a parmazánem

4.3 101 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod.
4 porce

Suroviny

  • 80 gramů parmazánu na kousky
  • 550 gramů vody
  • 750 gramů brambor oloupaných, na 2–3cm kousky
  • 800 - 900 gramů květákových růžiček
  • ½ čajové lžičky soli plus navíc na osolení brambor a květáku
  • 230 gramů másla na kousky
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 3 žloutky
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 - 1 ½ čajové lžičky kari (volitelně)
  • 15 gramů hladká mouka
  • 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 100 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
  • ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 1160.8 mg
Protein 21.5 g
Kalorie 3980.5 kJ / 950.8 kcal
Tuk 77.8 g
Vláknina 8.3 g
Nasycený tuk 48.8 g
Sacharidy 51.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...