Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
-
30
g kandyzowanej skórki pomarańczowej
nebo 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej -
30
g soku pomarańczowego
nebo 30 g soku z cytryny - 140 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 150 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 3 jajka
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1138.3 kJ / 272 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 48.5 g
- Tuk
- 6.1 g
- Nasycený tuk
- 3.2 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 25.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Keks
2h 30min
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Portugalski placek - Folar
8 Std. 40 Min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Brioszka
8 godz.
Chałka
2 Std. 20 Min
Kringel
2h 40min
Chałka z kardamonem
2h 40min