Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez skóry i ości, np. sielawy, leszcza
- 35 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 875 g wody
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 35 g rodzynek
- 125 g octu, spirytusowego
- 40 g cukru
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 goździki
- 3 ziarna pieprzu czarnego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Nutriční hodnoty
- na 25 sztuk
- Kalorie
- 3077.3 kJ / 735 kcal
- Protein
- 94.3 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Tuk
- 21.9 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jajka w szarym sosie
40min
Moczka
45min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Hekele
2h 40min
Makówki (Makiełki)
35min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Kapusta zasmażana
1h 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Modro kapusta
45min