Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Sahne
- 200 g Milch
- 3 Eigelb
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 8 Äpfel, mittelgroß (Elstar oder Boskop)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1881 kJ / 449 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bratapfelkuchen
7h
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30 min
Käsekuchen
4h 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min