Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Sahne
- 200 g Milch
- 3 Eigelb
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 8 Äpfel, mittelgroß (Elstar oder Boskop)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1881 kJ / 449 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Käsekuchen
4h 30min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min