Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Piškotová roláda
- 100 gramů hořké čokolády, na kousky
- 4 vejce
- 120 gramů krupicového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 100 gramů hladké mouky
- 1 čajovou lžičku kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetku soli
- 180 - 200 gramů pomerančové marmelády
- 10 gramů krupicového cukru, plus navíc na posypání
Korpus
- 60 gramů krupicového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 160 gramů hladké mouky
- 15 gramů kakaa (cca 2 polévkové lžíce)
- 1 vejce
- 80 gramů másla, na kousky, studeného
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 60 gramů pomerančové marmelády (cca 2–3 polévkové lžíce)
Krém ze zakysané smetany a dokončení
- 6 plátků želatiny
- 900 gramů zakysané smetany
- 1 sáček ztužovače šlehačky
- 40 gramů čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 20 gramů pomerančového likéru
- 2 polévkové lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- ¼ čajové lžičky mleté skořice
- 80 gramů krupicového cukru
- 250 gramů tvarohu
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 30 - 40 gramů pomerančové marmelády
- kandovaná pomerančová kůra na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 2433 kJ / 581 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lasagne s pestem, bramborami a fazolkami
2h
Portugalská zelená vejce
Žádné hodnocení
Cukroví s rybízovým puntíkem
1u. 40min
Marcipánové půlměsíčky
45 min
Mini flan cake v páře
2 Std. 40 Min
Avokádovo maracujové smoothie
10 Min
Mandlové košíčky
1h 10 min
Tiramisu pohár s křupavými mandlemi
3h 15 min
Anglické kedgeree
45 min
Velikonoční bezé koláč
2h
Stočený mandlový věnec
2u. 20min
Borůvkové knedlíky
1u. 40min