Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Milch
- 40 g Butter, in Stückchen
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 80 g Mohn
- 10 - 15 g Rum
-
150
g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken
nebo 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken - 100 g Dörrzwetschken, entsteint
- 150 g Preiselbeermarmelade
-
½ - 1
TL Lebkuchengewürz
nebo ½ - 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 15 g Honig
- 400 - 600 g Butterschmalz
- 3 - 5 EL Staubzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hasenöhrl
1h
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Almkäsesuppe
25 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Lungauer Rahmkoch
4h 50 min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 Std. 30 Min
Marillenstrudel
1h 45min
Leberreis
35min
Frittaten
30min
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Schnelle cremige Polenta
25 Min