Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Milch
- 40 g Butter, in Stückchen
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 80 g Mohn
- 10 - 15 g Rum
-
150
g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken
nebo 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken - 100 g Dörrzwetschken, entsteint
- 150 g Preiselbeermarmelade
-
½ - 1
TL Lebkuchengewürz
nebo ½ - 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 15 g Honig
- 400 - 600 g Butterschmalz
- 3 - 5 EL Staubzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Gebackene Speckknödel
50min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Erdäpfelwirler
1h
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Älpler Flädle
30 min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h
Hasenöhrl
1h
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min