Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 230 - 260 g pora, biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
-
230 - 260
g piersi z kurczaka, wędzonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
nebo 230 - 260 g udka z kurczaka, bez skóry i kości, wędzonego, pokrojonego na 2 cm kawałki - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 - 100
g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
nebo 80 - 100 g sera brie, pokrojonego w 1 cm kostkę - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.5 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Sacharidy
- 5.8 g
- Tuk
- 36 g
- Nasycený tuk
- 19 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 845 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 Std.
Klopsiki z serem feta
30 min
Pastisio
1 Std. 10 Min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 Min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 Min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1h 50 min
Zupa z kurczaka
30 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 Min