Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
g oleju
nebo 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
nebo 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
nebo 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Protein
- 59 g
- Sacharidy
- 3 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 167 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 min