![Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę) Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/917717c6-f6d3-444d-b3f7-76839699e73a/Derivates/b648df62-d82d-47cf-aecb-7d6e668d4bcd.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
g oleju
nebo 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
nebo 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
nebo 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Protein
- 59 g
- Sacharidy
- 3 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 167 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Rumienienie 200 g pora
20 Min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min