Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto na tartę
- 75 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania
- 1 szczypta soli
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 50 g wody
Nadzienie
- 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g cukru
- 10 g masła
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 927.6 kJ / 221.7 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 34.7 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 5.5 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 21.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Placek lotaryński
45min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Szarlotka w kokilkach
1 Std.
Ciasto kruche wytrawne
5 Min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Ciasto jogurtowe
1h 40min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Jabłecznik
55 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min