Zařízení & příslušenství
Chleb pszenno-żytni razowy
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 40min.
30 kromek
Suroviny
-
100 g ziaren żyta
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
30 g miodu
-
300 g mleka
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kromkę
Sodík
83.7 mg
Protein
2.6 g
Kalorie
332.2 kJ /
79.4 kcal
Tuk
1.3 g
Vláknina
1.2 g
Nasycený tuk
0.4 g
Sacharidy
14.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
KULINARNE ABC
203 recepty/-ů
Polsko
Polsko
Mohlo by se vám také líbit...
Chleb z otrębami
1hod. 35min.
Chleb czworaczek
1hod. 30min.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18hod. 45min.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2hod.
Chleb orkiszowo-gryczany
1hod. 30min.
Chleb wiejski
2hod.
Chleb musli
1hod. 45min.
Chleb orkiszowy
1hod. 40min.
Bułki grahamki
1hod. 5min.
Chleb mieszany z ziemniakami
1hod. 45min.
Bułki pszenne
1hod. 30min.
Chleb pszenny
1hod. 30min.