Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Protein
- 13.3 g
- Sacharidy
- 13.1 g
- Tuk
- 20.3 g
- Nasycený tuk
- 6.7 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Sodík
- 369 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 menit
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Krupnik z grzybami
45 Min
Kapuśniak
50 menit
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Krupnik
40 min
Żurek
50 menit
Fasolka po bretońsku
13h 30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Bigos
1j 30 menit