Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
La garniture
- 5 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
- 250 g de prunes rouges, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre glace
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 27 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Paris-Deauville
12 Std.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Poires duchesse
12hod. 25min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Christmas puddings
7hod.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min
Flan pâtissier au chocolat
3 Std.
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8u.
Crème caramel et vanille
8u.