Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
La garniture
- 5 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
- 250 g de prunes rouges, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre glace
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 27 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Le milhassou
2 Std.
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Paris-Deauville
12 Std.
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Flan pâtissier à la vanille
13ωρ. 15 λεπτ.
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min