Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 80 - 100 g di zucchero
- 140 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera alla ricotta
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata finemente
- 400 g di ricotta, ben scolata
Terminare la preparazione
- 80 g di gocce di cioccolato fondente
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 398.8 kJ / 95.3 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Sacharidy
- 47.6 g
- Tuk
- 18.7 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 65.8 mg
Alternativní recepty
Torta della nonna
1 Std. 30 Min
Crostata di mandorle e ricotta
1 Std. 10 Min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1 Std. 30 Min
Crostata ai cachi
1 Std.
Crostata alla nocciola
2 Std.
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Crostata ricotta e confettura di visciole
1 Std. 50 Min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 Std.
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min