Crostata con crema pasticcera alla ricotta

Crostata con crema pasticcera alla ricotta

4.7 396 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 1hod. 30min.
10 fette

Suroviny

Pasta frolla
  • 80 - 100 g di zucchero
  • 140 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera alla ricotta
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza grattugiata finemente
  • 400 g di ricotta ben scolata
Terminare la preparazione
  • 80 g di gocce di cioccolato fondente

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 fetta

Sodík 65.8 mg
Protein 10.5 g
Kalorie 398.8 kJ / 95.3 kcal
Tuk 18.7 g
Vláknina 1.2 g
Nasycený tuk 11 g
Sacharidy 47.6 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...