Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 g ryżu, białego
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 700 g wody
-
100 - 150
g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
nebo 100 - 150 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego - ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 543.7 kJ / 130 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Sacharidy
- 21.9 g
- Tuk
- 3.6 g
- Nasycený tuk
- 2.1 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 37.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa krem z cukinii
25min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa z rukoli
35min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Chłodnik ogórkowy
15min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min