![Krem budyniowy (crème pâtissiére) Krem budyniowy (crème pâtissiére)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38ad3b54-0674-4180-bcdf-32001cc6040b/Derivates/9a0a213b-484d-4f87-810b-c0180f8a5ad5.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 laska wanilii
- 500 g mleka
- 70 g cukru
- 60 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 582.8 kJ / 139.3 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Sacharidy
- 19.1 g
- Tuk
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 54 mg
Alternativní recepty
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Crème pâtissière
2h 35min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25 min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Sos karmelowy
1h 30min
Frużelina z mrożonych wiśni
30 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min