Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon and thyme oil
- 3 lemons, zest only, no white pith, plus 1 strip of lemon peel (4 cm) for storing
- 20 g fresh thyme sprigs, plus 1 extra sprig for storing
- 500 g extra virgin olive oil
Mussel stock
- 10 g olive oil
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- 150 g dry white wine
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded (see Tips)
- 300 g pouring (whipping) cream
Creamed Pāua
- 2 tbsp water
- 2 tsp cornflour
- 180 g pāua (see Tips)
- 10 g olive oil
- 1 eschalot
- 1 garlic clove
- salt, to season
- ground pepper, to season
- lemon juice, to taste
- fresh chives, chopped, for garnishing
- crusty bread, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 7503.3 kJ / 1786.5 kcal
- Protein
- 48.9 g
- Sacharidy
- 22.5 g
- Tuk
- 164.7 g
- Nasycený tuk
- 39.3 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 2057.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rum balls
35 Min
Mint sauce
5 Min
Mini Gugelhupf bundts
2 Std.
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter)
Žádné hodnocení
Santa Maria Dry Rub
5 Min
Pâté en croûte
8 Std. 45 Min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 Min
Whitebait fritters
35 Min
Poached Eggs
25 Min
Lolly cake
4h 5min
Glazed carrots with honey
1 Std. 10 Min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min