Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La glace au rhum (la veille)
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 - 70 g de rhum ambré, à ajuster en fonction des goûts
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Le gâteau (le jour même)
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1,5 sachet)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage (le jour même)
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 20 g de rhum
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 3102.4 kJ / 744.3 kcal
- Protein
- 9.8 g
- Sacharidy
- 65.9 g
- Tuk
- 43.2 g
- Nasycený tuk
- 21.4 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 235.5 mg
Alternativní recepty
Gâteau coton
1h 45min
Gâteau nantais
1 godz.
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Kouign-amann
2 godz. 15 min
Le drômois
12u. 45min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min
Paris-Deauville
12 godz.
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12 godz.
Financier aux pommes façon tatin
55min
Gâteau breton aux pruneaux
12 godz.
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 godz.
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min