Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 4 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 80 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- zucchero a velo, a piacere (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.2 kJ / 221.3 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Sacharidy
- 19.8 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 7.2 g
- Vláknina
- 0.8 g
- Sodík
- 23.6 mg
Alternativní recepty
Besciamella
15 Min
Pan di Spagna
1 Std.
Babà napoletano
2h 45min
Torta ai tre cioccolati
5 Std. 20 Min
Bignè craquelin
2h
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3 Std. 30 Min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Crema pasticcera sottovuoto
1 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.