
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Fruit and nut dough
- butter to grease
- 50 g pecan nuts
- 50 g dried apricots cut into pieces (approx. 1 cm)
- 100 g dried figs cut into halves
- 60 g sultanas
- 1 apple unpeeled, cored and cut into quarters
- 500 g baker's flour
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 - 2 tbsp mixed spice to taste
- 15 g salt
- 150 g water
- 150 g apple juice
- ice cubes (approx 10)
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 141.6 kcal / 592.6 kJ
- Protein
- 3.7 g
- Tuk
- 2.1 g
- Sacharidy
- 28 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Sodík
- 246.1 mg
Alternativní recepty
Christmas cake
196hod. 35min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1hod. 45min
Prune jam
55min
Mother sourdough starter
108hod. 20min
Steamed ginger pudding
3hod. 5min
Almond pastry
25min
Citrus marmalade
2hod. 20min
Rye sourdough starter powder
24hod. 10min
Almond shortcrust pastry
35min
Steamed wholemeal bread
2hod.
Sourdough pizza base
3hod. 5min
Everyday sourdough loaf
4hod. 20min