Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 150 g de tomate, coupée en morceaux
- 1 c. à café de paprika doux
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à soupe de persil frais, et un peu pour la finition
- 1 c. à soupe de coriandre fraîche
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1200 g d'eau
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1516.5 kJ / 361.5 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 36.3 g
- Tuk
- 16.3 g
- Nasycený tuk
- 2.3 g
- Vláknina
- 8.8 g
- Sodík
- 314.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chorba tunisienne
45min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Zaalouk d’aubergine
45min
Soupe harira
40min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min