Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g batata branca c/ pele cortada ao meio
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de folhas de tomilho, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1500 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 20 g vinho branco
- ½ c. chá de pimenta da Jamaica em grão
-
1
pé de hortelã
nebo 1 pé de hortelã da ribeira - 1 folha de louro
- 2 c. chá de amido de milho
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 397 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de peixe
45min
Polvo guisado do Faial
1h 10min
Caldeirada de marisco
40min
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40min
Feijoada de Borrego
1h 10min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30min
Polvo à moda do Minho
50min
Feijoada de polvo
1h 30min
Arroz de chocos com tinta
1h 10min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Bacalhau com todos
1h