Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g batata branca c/ pele cortada ao meio
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de folhas de tomilho, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1500 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 20 g vinho branco
- ½ c. chá de pimenta da Jamaica em grão
-
1
pé de hortelã
nebo 1 pé de hortelã da ribeira - 1 folha de louro
- 2 c. chá de amido de milho
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 397 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45 Min
Bacalhau com todos
1j
Caldeirada de peixe
45 Min
Lulas guisadas
50 menit
Caldeirada de Lulas
45 Min
Arroz de marisco
45 Min
Arroz de lapas
45 Min
Salmão à portuguesa
45 Min
Arroz de polvo à espanhola
1j 30 menit
Polvo à moda do Minho
50 menit
Polvo guisado do Faial
1h 10 min
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1h 10 min