Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů bílého jogurtu
- 40 gramů staršího chleba (cca 1 plátek), na kousky (2 cm)
- 540 gramů vody
- 4 snítky čerstvé plocholisté petrželky, pouze lístky
- 2 jarní cibulky, na kousky (cca 4 cm)
- nastrouhanou citrónovou kůru z ½ citrónu
- 400 gramů filetů z bílé ryby, bez kůže, na kousky (2 cm) (viz Tip)
- 1 vejce
- 2 špetky chilli, prášku
- 1 čajová lžička soli, plus extra k dochucení
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého, plus extra k dochucení
- citrónová šťáva, podle chuti
- extra panenský olivový olej, pro tvarování koulí
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 971.5 kJ / 231.3 kcal
- Protein
- 26.3 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 9.9 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 1055.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kaštanové pyré
15min
Polentové koláčky (bez lepku)
1h
Brokolicová pomazánka
15min
Gratinovaná treska se špenátem s mrkvovo-cuketovou omáčkou
1h
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1h 20min
Kukuřičný chléb
1h 5min
Kokosový jogurt (veganský)
12h 25min
Riccotové muffiny se špenátem
35min
Fazolové placičky
10 Std. 30 Min
Falafel
1h
Čočková sekaná
6h 20min
Pomalu vařené fazole haricot
14 Std. 40 Min