Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Protein
- 10.3 g
- Sacharidy
- 45.1 g
- Tuk
- 37.2 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 173.5 mg
Alternativní recepty
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Chocolate fondants
30 min
Chocolate pecan pie
1 Std. 55 Min
Café de Paris butter
25min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Camembert with cranberries and almonds
30 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Santiago cake
1 godz. 20 min
Almond and pear tart
40min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.