Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 27.7 g
- Tuk
- 15.5 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 100.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Black forest cake
5h
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Žádné hodnocení
Fraisier sponge
30h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 Std.
Tiraccino
1h 5min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Frangipane cake
1h 45min
Banoffee arctic roll
28h 40min
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Apricot Danish slice
40 min