Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 27.7 g
- Tuk
- 15.5 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 100.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Black forest cake
5 Std.
Spiced Polish Christmas cake
99 Std. 30 Min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Caramel vanilla bourbon sauce
40min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Sernik rosa slice
3 Std. 15 Min
Angel cake
5h 15min
Triple chocolate layer cake
5 godz. 20 min
Steamed lemon cake
2 godz. 20 min
Easter Babka
2 Std. 30 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Black forest pavlova stack
5 Std. 30 Min