Kompatibilní verze
Garam-Masala-Hähnchen mit Reis
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Reis
- 300 g Reis, parboiled
- 1300 g Wasser
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl
Garam-Masala-Gewürzmischung
- 1 EL schwarze Pfefferkörner
- 1 EL Koriandersamen
-
1
EL Kreuzkümmel, ganz
nebo 1 EL Kümmelsamen - ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 ½ EL Kardamom, gemahlen
- 2 EL Currypulver
Garam-Masala-Hähnchen
-
400
g geschälte Tomaten
nebo 400 g Tomaten, geviertelt - 80 g Sauerrahm
- 50 g Butter, in Stücken
- 30 g Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 600 g Hühnerbrust, ohne Haut, in Würfeln (3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 3.5 g
Alternativní recepty
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1 Std. 40 Min
Indisches Gemüsecurry
50 Min
Schnelles Thai-Hähnchen-Curry mit Basmati-Reis
30 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
45 Min
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
1 Std.
Butter Chicken mit Kürbis und Basmati-Wildreismischung
1 Std.
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1 Std. 40 Min
Faschierte Bällchen in Tomatensauce zu Nudeln
45 Min
Kichererbsen Masala
45 Min
Linsen Dal mit Bulgur
45 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar) mit Erdäpfelpüree
1 Std. 15 Min
Chili con Carne (XXL)
50 Min