Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g de gigot d'agneau désossé, détaillé en gros cubes
- 700 g d'eau
- 4 belles aubergines (600 g env.), coupées en deux dans la longueur
- 1 pincée de safran en poudre
- 200 g de riz
- 4 oignons, coupés en deux
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 345 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
La véritable moussaka
2 godz. 30 min
Aubergines farcies
1 godz. 15 min
Aubergines farcies au riz complet
1 Std. 10 Min
Soufflé de pomme de terre à la morue
13h
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 Min
Bricks au crabe
45 Min
Gratin de chou-fleur, manchego et amandes
50 min
Couscous marocain
50 min
Curry d'agneau aux aubergines
50 min
Moussaka
1 godz. 45 min
Tajine de poulet au citron confit
3 Std.
Aubergine farcie
1 Std. 5 Min