Kompatibilní verze
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieces
- Kalorie
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 5.7 g
- Tuk
- 6.4 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 261.7 mg
Alternativní recepty
Sushi Rice
1hod. 5min
Pineapple tarts
1 Std. 30 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Apple cider dressing
5min
Fragrant pipis
30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Gwinganna Barramundi escabeche
45min
Cafe-style miso mushrooms
25min
Pork and prawn dumplings
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min