Kompatibilní verze
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieces
- Kalorie
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 5.7 g
- Tuk
- 6.4 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 261.7 mg
Alternativní recepty
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Tartare sauce
10 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Charcoal bao buns
1h 50 min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50min
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40min
Crayfish pâté
4h 45min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Pickled vegetables
745u.
Rosemary and eschalot gravy
30min
Cha gio (spring rolls)
55min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h