Kompatibilní verze
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieces
- Kalorie
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 5.7 g
- Tuk
- 6.4 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 261.7 mg
Alternativní recepty
Gochujang (Korean chilli paste) marinade
10min
L&P cheesecake
4sa
Festive lobster pâté
4 Std. 45 Min
Espresso caramel sauce
45min
Béarnaise sauce
20min
Korean Bo ssam
29h 20min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min
Lemon meringue tarts
25h 30 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2hod. 40min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 godz. 10 min
Chilli crunch (TM6)
30min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h