![Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone) Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1c2a58f5-b636-46ba-b202-b78bb63fe98f/Derivates/393948c3-6934-4049-a0ac-747c88f338ad.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g rodzynek
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
rum, do namoczenia bakalii
nebo wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii - 500 g mąki pszennej
- 125 g mleka, w temp. pokojowej
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 150 g cukru
- 1 żółtko
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 125 g masła, bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1512.2 kJ / 361.2 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 57.8 g
- Tuk
- 11.4 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 184.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1j
Babka drożdżowa z rodzynkami
6h
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Keks
2 godz. 30 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min