
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 kusy rohlíků na kousky
- 100 gramů cibule napůl
- 3 stroužky česneku
- 5 snítek čerstvé petržele
- 400 gramů tresky na kousky
- 1 vejce
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, bílého, mletého
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 250 gramů zeleniny polévkové, např. celer, petržel, mrkev atd., na kousky
- 600 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0.5l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty domácí, zeleninové - 600 gramů brambor na čtvrtky
- 4 kusy černého pepře, celého
- 3 kusy nového koření
- 2 kusy bobkového listu, sušeného
- 200 gramů zakysané smetany
- 50 gramů čerstvého křenu na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 415 kcal / 1736 kJ
- Protein
- 28.7 g
- Tuk
- 9.4 g
- Sacharidy
- 53.1 g
- Vláknina
- 6.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Terina z vepřového a bažantího masa s pistáciemi
Žádné hodnocení
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1hod. 10min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Závitky z tresky a lososa s česnekovou omáčkou
Žádné hodnocení
Puding v páře s malinovým džemem
55min
Křenová polévka s bramborami
30min
Nudle s růžovozelenou omáčkou
20min
Závin s červeným zelím a hruškami
2hod. 40min
Crème brûlée s vaječným likérem
1hod. 15min
Sýrová polévka s pivem a uzenou klobásou
35min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min