Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 3 jarní cibulky, na kousky (zelené části ponechte na ozdobu)
- 500 gramů kedlubny, oloupané, včetně malých kedlubnových lístků, na kousky
- 50 gramů brambor, moučnatých, oloupaných, na kousky
- 25 gramů másla
- 1000 gramů vody
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
-
5
čajových lžiček zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody) - 10 gramů jablečného octa
- 1 balíček řeřichy
- 150 gramů crème fraîche
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 591 kJ / 142 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40 Min
Polévka z ředkvičkových listů
40 Min
Kuřecí polévka s kukuřicí a brokolicové terinky
1 Std. 25 Min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Špenátová polévka s vejci
35 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 Min
Žampiónová krémová polévka
20 Min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 Min
Kedlubnová polévka
35 Min
Pórkový krém
40 Min
Krémová květáková polévka
30 Min