
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 3 jarní cibulky na kousky (zelené části ponechte na ozdobu)
- 500 gramů kedlubny oloupané, včetně malých kedlubnových lístků, na kousky
- 50 gramů brambor, moučnatých oloupaných, na kousky
- 25 gramů másla
- 1000 gramů vody
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
-
5
čajových lžiček zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody) - 10 gramů jablečného octa
- 1 balíček řeřichy
- 150 gramů crème fraîche
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 142 kcal / 591 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestová polévka se šunkou Serrano
35min
Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem
45min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Žampiónový krém s estragonem
Žádné hodnocení
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40min
Žampiónová krémová polévka
20min
Krémová květáková polévka
30min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Polévka z růžičkové kapusty
45min
Květáková polévka s krutony
30min
Pórkový krém
40min