Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 11.4 g
- Tuk
- 55.8 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 663.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Espresso martini
5 min
Apple, leek and sage sauce
15min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Oysters Mignonette
5 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Oysters with lime granita
5 min
Scallops with pea purée
25min
Baked artichoke dip
35min