Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 11.4 g
- Tuk
- 55.8 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 663.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 godz.
Apple and sage stuffing
10min
Gin and tonic drizzle cake
1h
Tuna avocado bowl
45 Min
Harissa
25 min
Wasabi mayonnaise
10min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 min
Sunday lamb roast
1h 55min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Traditional cocktail sauce
5min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min