Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 11.4 g
- Tuk
- 55.8 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 663.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Steamed greens with lemon feta
20 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45 Min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3h 35min
Scallops with pea purée
25 Min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Smoked salmon mousse
5 Min
Beef cheek Bourguignon
5h 25 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4h 35min