Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chilli jam
- 30 g eschalots
- 100 g fresh long red chillies (see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white sugar
- 50 g white vinegar
- 1 ½ tbsp lime juice
- 20 g palm sugar, broken into small pieces (see Tips)
Scallops
- 20 scallops
- extra virgin olive oil, for brushing
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- lime juice, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78.1 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Spiced apple liqueur
168 Std. 10 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Peppercorn sauce
20 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Thai-style fish cakes
30min
Scallops with pea purée
25 Min
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.