Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Satay sauce
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- ½ tsp fennel powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp tamari
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see Tip)
Chicken, rice and vegetables
- 350 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, cut into thin strips
- 200 g broccolini, cut into thirds or cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 50 g red capsicum, cut into thin strips
- 50 g brown onion, cut into thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 552.6 kcal
- Protein
- 24.8 g
- Sacharidy
- 63.4 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 748.8 mg
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35min
Quick massaman beef curry
40min
Curried sausages and lentils
1 godz.
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Chicken and cashews
55 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Butter chicken
55 min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min
Apricot chicken risotto
30min
Chicken pad thai
55 min
Thai red chicken curry
30min
Creamy coconut chicken curry
30min