Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Satay sauce
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- ½ tsp fennel powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp tamari
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see Tip)
Chicken, rice and vegetables
- 350 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, cut into thin strips
- 200 g broccolini, cut into thirds or cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 50 g red capsicum, cut into thin strips
- 50 g brown onion, cut into thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 552.6 kcal
- Protein
- 24.8 g
- Sacharidy
- 63.4 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 748.8 mg
Alternativní recepty
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Quick massaman beef curry
40 Min
Curried sausages and lentils
1h
Chicken pad thai
55 Min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Beef ragu
1h 25min
Chicken and cashews
55 Min
Everyone's favourite chicken curry
40 Min
Quick chicken curry
35 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Creamy coconut chicken curry
30 Min
Apricot chicken risotto
30 Min