
Kompatibilní verze
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chilli sauce
- 50 g olive oil
- ¼ stalk lemongrass (approx. 3 cm), white part only, cut into thin slices
- 4 fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g fresh ginger (approx. 5 cm), cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots cut into halves
- 5 - 6 sprigs fresh coriander roots only (approx. 25 g); leaves reserved to serve
- 60 g palm sugar cut into pieces
- 45 g fish sauce (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes
Coconut rice
- 300 g long grain white rice
- 900 g water
- 20 g olive oil
- 200 g coconut milk
- sea salt to taste
Sambal
- 5 - 6 sprigs fresh coriander leaves only
- ¼ red onion (approx. 60 g)
- 150 g cherry tomatoes cut into halves
- 100 g desiccated coconut
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches sea salt
Assembly
- 2 tbsp olive oil
- 6 whole fresh crabs (approx. 300 g each), cleaned and cut into halves (see Tips)
- 400 g coconut milk
- 1 spring onion/shallot trimmed, cut into slices, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 3974.3 kcal / 16692 kJ
- Protein
- 164.7 g
- Tuk
- 286.8 g
- Sacharidy
- 174.7 g
- Vláknina
- 44.7 g
- Nasycený tuk
- 154.9 g
- Sodík
- 7178.6 mg
Alternativní recepty
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 Std. 15 Min
Cooking White Rice
25 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
White basmati rice
40 Min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 Std. 25 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min
Mashed potatoes for two
30 Min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min