Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tablespoon
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tsp cornflour
- 100 g water
- 200 g red wine
- 60 g balsamic vinegar
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1550 g lamb shanks (approx. 4)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 5255 kJ / 1259 kcal
- Protein
- 79 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 71 g
Alternativní recepty
Beef and mushroom stroganoff
40 Min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy beef curry
1h 15min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 godz.
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Beef stew with gnocchi
3 godz. 15 min
Traditional sausage rolls
50min
Lemonade scones
25 min