Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, kořenová petržel, pórek), na kousky
- 100 gramů cibule, napůl
- ½ centimetru čerstvého zázvoru, na plátky
-
5
snítek čerstvého libečku
nebo 3 čajové lžičky sušeného libečku -
5
snítek čerstvé petržele
nebo 3 čajové lžičky sušené petržele - 5 jalovcových kuliček
- 2 bobkové listy, sušené
- 2 hřebíčky
- 6 - 8 kuliček černého pepře
- 1 malý kousek sušené řasy wakame (volitelně)
- 3 čajové lžičky soli
- 1000 - 1500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 98 kJ / 23 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 0 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hruškovo-jablečný kompot s červeným vínem
30 dk
Zeleninový vývar se zázvorem
4 Std. 15 Min
Vývar z červené řepy
4 Std. 15 Min
Drůbeží vývar
1sa
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30 dk
Kuřecí vývar plný kolagenu
12h 10min
Pomalu vařená cizrna
14h 40min
Těstoviny, vařené
20 dk
Čirý vývar z hovězího masa
3 godz. 45 min
Rýže, vařená
25min
Vařené brambory
30 dk
Kuřecí vývar s houskovými knedlíčky
1h 5 min