Gratinovaný květák
TM6 TM5 TM31

Gratinovaný květák

4.7 (66 hodnocení)

Suroviny

  • 200 gramů sýru Gruyére, na kousky
  • 500 gramů vody
  • 1 květák (cca 1000 gramů), rozdělený na růžičky
  • 50 gramů hladké mouky
  • 40 gramů másla
  • 500 gramů mléka
  • ½ čajové lžičky soli, plus extra to taste
  • 2 špetky bílého pepře, mletého, plus extra to taste
  • 1 - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
1273 kJ / 305 kcal
Protein
17 g
Sacharidy
14 g
Tuk
20 g
Vláknina
5.1 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty