Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů sýru Gruyére, na kousky
- 500 gramů vody
- 1 květák (cca 1000 gramů), rozdělený na růžičky
- 50 gramů hladké mouky
- 40 gramů másla
- 500 gramů mléka
- ½ čajové lžičky soli, plus extra to taste
- 2 špetky bílého pepře, mletého, plus extra to taste
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 5.1 g
Alternativní recepty
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1u.
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
50min
Bramborové placičky s cibulí, česnekem a zakysanou smetanou pro TM6
35min
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55 Min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40 Min
Zapečené palačinky se šunkou a žampióny
1 Std. 20 Min
Žampióny plněné listovým špenátem
40 Min
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25min
Dušená mrkev
20min
Květákovo-sýrové placičky
35min
Marinovaný losos s fazolkami
1 Std. 10 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1u.