Zařízení & příslušenství
Gratinovaný květák
Příprava 20min.
Celkový 55min.
6 porce
Suroviny
-
200 gramů sýru Gruyére na kousky
-
500 gramů vody
-
1 květák (cca 1000 gramů), rozdělený na růžičky
-
50 gramů hladké mouky
-
40 gramů másla
-
500 gramů mléka
-
½ čajové lžičky soli plus extra to taste
-
2 špetky bílého pepře, mletého plus extra to taste
-
1 - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
17 g
Kalorie
1273 kJ /
305 kcal
Tuk
20 g
Vláknina
5.1 g
Sacharidy
14 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1hod. 30min.
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1hod. 30min.
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55min.
Lečo
45min.
Hořčičná vejce s vařenými bramborami
1hod. 5min.
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min.
Žemlovka s tvarohem
1hod. 30min.
Květákovo-špenátové lasagne
1hod. 45min.
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1hod.
Květákovo-sýrové placičky
35min.
Nádivka z cukety
50min.
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45min.