Gratinovaný květák

4.7 86 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 55min.
6 porce

Suroviny

  • 200 gramů sýru Gruyére na kousky
  • 500 gramů vody
  • 1 květák (cca 1000 gramů), rozdělený na růžičky
  • 50 gramů hladké mouky
  • 40 gramů másla
  • 500 gramů mléka
  • ½ čajové lžičky soli plus extra to taste
  • 2 špetky bílého pepře, mletého plus extra to taste
  • 1 - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porce

Protein 17 g
Kalorie 1273 kJ / 305 kcal
Tuk 20 g
Vláknina 5.1 g
Sacharidy 14 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...