Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- máslo, na vymazání
- 150 gramů goudy, na kousky
- 800 gramů brambor, oloupaných, na menší kousky
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového květu
- čerstvá pažitka, nasekaná, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1420.3 kJ / 339.3 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 39.3 g
- Tuk
- 14.5 g
- Nasycený tuk
- 8.5 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 858 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1 Std.
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 Std.
Rychlé makaróny z trouby
1 Std. 10 Min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55min
Gratinované brambory
1 Std. 10 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 Std.
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1 Std.
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 Std.
Gratinované brambory
1 Std. 15 Min
Bramborový guláš s párkem
40 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min